O-boek
O-boek.

Traditioneel werken uitgevers en boekhandelaren met A(algemeen)-boek. Hieraan is de boekhandelskorting van 42% gekoppeld. Een mooie marge. Echter deze is gebaseerd op boekhandelaren die boeken voor eigen risico inkopen, wat bij lange na niet doorlopend aan de orde is. Van de vele nieuwe titels die er per jaar verschijnen worden slechts weinigen ingekocht. Het overgrote deel is op afroep via het CB beschikbaar.

Wij vinden het niet reëel dat voor boeken op afroep een marge wordt geleend van 42%. Daarom bieden wij titels als O(overig)-boek aan met een korting voor de boekhandelaar van 30%*, nog steeds een goede marge. De verkrijgbaarheid en de bestelbereidheid van O-boek is identiek aan A-boek (beschikbaar bij Bol.com / Amazon en 2.500 boekhandelaren in Nederland en België).

O-boek is in het leven geroepen om het uitgevers mogelijk te maken titels op de markt te brengen, ten dienste van een zo breed mogelijk assortiment in het kader van ons literaire erfgoed / onze democratie.

Als een boekhandelaar of een keten meerdere exemplaren van een titel wil inkopen, dan kunnen per titel per verkooppunt/keten afwijkende afspraken worden gemaakt, die wij direct voor u via het CB vastleggen. 

Uiteraard is het mogelijk om ook met A/S- of W-boeken aan te sluiten
 
* Voor Bol.com geldt een boekhandelskorting voor O-boeken van 37%.

BENT U AL AANGESLOTEN BIJ HET CB?
INFORMEER NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN EN VOORWAARDEN.