POD
Printing-On-Demand via het Centraal Boekhuis.

Bij printing-on-demand betalen uitgevers alleen de drukkosten van bestelde boeken. Dat kan een  paperback zijn of een hardcover. De levertijd is binnen 48 uur op werkdagen. Dat maakt geen verschil met de levertijd van boeken die bij het CB op voorraad liggen.Wij hebben veel ervaring opgebouwd met de printing on-demand-service van het CB, die goede kwaliteit levert tegen gunstige tarieven.

Het drukproces kan dus 1 op 1 verlopen, maar het is ook mogelijk exemplaren voor de eigen verkoop af te nemen. Wij brengen dat alleen de drukkosten in rekening en de transportkosten. Als wij het formaat, het aantal pagina’s binnenwerk, waarvan hoeveel in kleur weten, kunnen we direct melden wat de drukkosten per exemplaar zullen zijn. Vanaf plm 350 exemplaren is het per exemplaar goedkoper om dan een externe drukker gebruik te maken, waarin wij een adviserende rol kunnen spelen.

Een proefboek is mogelijk tegen de productiekosten van het boek + verzendkosten à € 4,20. Voor het proefboek  kan al dan niet akkoord worden gegeven.

Levering proefboek binnen drie werkdagen
Levering vanaf 1 exemplaren binnen vijf werkdagen.

De aanlevering van de cover en van het binnenwerk dient te geschieden via e-mail door de schrijver/uitgever volgens de vereiste PDF-trimbox van het Centraal Boekhuis en voor eigen rekening. ClusterEffect werkt samen met een cover-ontwerpbureau die dit werk uit handen kan nemen en tevens professionele covers kan ontwerpen.

Printing-on-demand vergt geen investering in de oplage bij een proces dat 1 op 1 verloopt. Ook het risico van herdrukken worden hierdoor beperkt. Zijn de publicatierechten van een titel verlopen (de backlist), dan kan met POD de titel toch beschikbaar blijven en kunnen uitgevers hun contracten met schrijvers verlengen en omzet blijven genereren.

Tarieven exclusief btw.